مقدمه
احتمالا تا الان زیاد از وب سایت ها استفاده کرده اید و همانگونه که الان در وب سایت باسکار قرار دارید قبلا هم به وب سایت های دیگری رفته اید و مانند وب سایت دیجی کالا ،یوتیوب و غیره. البته اگر هم برای اولین بار هست که وارد یک وب سایت میشود. پس جای درستی امده اید ما اینجا بهت میگم که وب سایت چیست؟و یک وب سایت چگونه کار میکند. از پیدایش تا امرزو،در این دوران که ما درآن زندگی میکنیم طبق آمار سال 2023 میلادی تقریبا 64.5درصد مردم جهان به اینترنت دسترسی دارند. و میتوانند وارد وب سایت های شوند و این 64 درصد مردم جهان حداقل یک بار طول عمر خود از وب سایت یا صفحات وب استفاده کرده اند.
“وب سایت یک صفحه جهانی است که هرکسی میتواند به آن دسترسی داشته باشد “–تیم برنرز لی
به زبان ساده سایت چیست ؟
خب بریم سر اصل مطلب وب سایت چیست؟به زبان خیلی ساده میشه گفت به هر صفحاتی که در بستر اینترنت و دارای محتوای مثل متن،تصویر ،فیلم ،پادکست یا حتی موسقی و یا هرچیزی باشد که دارای قالب بندی خاسی باشد را یک وب سایت می گویند. که این صفحه زمانی معنای وب سایت میدهد که یک ادرس دامنه داشته باشد مثل وب سایت باسکار که دارای یک دامنه به نام dbaskar.com میباشد.خب شاید الان بپرسید دامنه چیست؟ ناراحت نباشید دامنه هم در ادامه این مقاله توضیح میدیم.تا اینجا فهمیدیدم وب سایت چیست؟ خب بریم از نظر لغتی هم یه نگاهی به وب سایت داشته باشیم،ولی قبل از تعریف وب سایت بیاید در مورد سایت حرف بزنیم.
معنای سایت چیست؟معنی سایت در فرهنگ لغت انگلیسی (Site) که معادل فارسیش میشه محل ،مکان یا مقر میباشد،مثلا اغلب تو دانشگاه ها که میرید و وارد قسمت اداری میشوید شاید دیده باشید که نوشته شده است سایت،و در این سایت ها هر اتاق دارای محتوای است.مثلا اتاق اموزش کار های مربوط به اموزش را انجام میدهد و اتاق امور مالی کار های مرتبط با امورمالی داشنجوی را انجام میدهد،در دنیای اینترنت هم سایت به همین معنا هست به هر صفحه ای که دارای محتوا هست را سایت میگویند،خب وب سایت چیست؟ در فرهنگ لغت انگلسی هم (website) که معادل فارسیش میشه تارنما.در تعریف وب سایت میشه به این نکته توجه کرد که در اینجا به محلی که در بستر اینترنت قرار دارد را وب سایت میگویند.
تاریخچه وب سایت
اولین برای که پیشنهاد شبکه جهانی و دنیای بینظیر وب مطرح شد حدودا 35 سال پیش توسط تیم برنرز-لی مطرح شد. که بعد از یک سال این طرح رسمی شد که اسم پروژه “پروژه ابر متن “بوود که فقط توسط مرورگر ها قابل مشاهده بود. حالا شاید ببپرسید وقتی اولین سایت ساخته شد چجوری قبل از سایت مرورگر وب وجود داشته ؟ خب خود اقای تیم برنرز-لی خالق مرورگر هم هست و قبل از اپلود اولین سایت در سرور خود که یک کامپیوتر از شرکت NeXT بود اپلود کند مرورگرا اختراع کرد.و بلاخره در تابستان سال 1369 شمسی و 1991 میلادی اولین وب سیات جهان در دسترس عموم قرار گرفت و اپلود شد،که در حال حاظر دسترسی به این وب سایت نیز امکان دارد.
لینک زیرآدرس اولین وب سایت جهان می باشد. طبق آمار های جددی تا کنون نزدیک به 2میلیارد وبسایت در جهان موجود میابشد،و در هر لحظه این ماار برزورسانی میشود و به تعداد وب سایت های دنیا اضافه میشود. شرکت برنامه نویسی و طراحی وب سایت باسکار اماده انجام هر نوع پروژه ای می باشد.
http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html
وب سایت ها چگونه کار میکنند؟
شاید براتون سوال شده که وب سایت ها چگونه کار میکنند؟ خوب برای دانستن این جواب شما باید بدونید پروسه کار کردن وب سایت از ساخت تا اپلود چگونه است. اولین مرحله ما باید سایت را طراحی و کد نویسی کنیم برای طراحی سایت ما دو قسمت داریم،فرانت اند و بک اند(در مقاله ای جداگانه توضیح میدهیم)،مرحله اول باید سایت باید توسط برنامه نویس یا طراح سایت،طراح یا توسعه داده شود،در مرحله دوم ما به یک هاست نیاز داریم.خب هاست(میزبانی وب) یک سرویس است اینترنتی است که این امکان را به ما میدهد تا وب سایت خود را در انجا اپلود کنیم.
در واقع هاست یه فضای از اینترنت است که به ما این امکان را میدهد تا ما وب سایتمان را در انجا اپلود کنیم . و به واسطه دامنه ، که دامنه یک آدرس منحصر به فرد است باید خریداری شود و روی هاست شما تنظیم گردد و سپس کاربر با زدن این نام دامنه در مرورگر خود و هنگامی که به اینترنت متصل است به وب سایت شما دسترسی پیدا میکند. و در واقع وقتی کاربر به اینترنت دسترسی داشته باشد و با زدن دامنه شما در مرورگر یک درخواست به هاست شما ارسال کرده و در انجا سرور به درخواست شما جواب میدهد و وب سایت را نمایش میدهد.
انواع وب سایت ها از نظر فنی
وب سایت ها از نظر فنی به دو دسته کلی یعنی پویا(داینامیک) و ثابت(استاتیک) تقسیم میشوند. ما در اینجا سعی می کنیم برای شما توضیح دهیم که وب سایت های داینامیک یا استاتیک چیست؟.
وب سایت استاتیک چیست؟ خب اول هر از چیزی معنی استاتیک چیست؟ استایتک در لغت یعنی ثابت ،خب شاید بپرسید ثابت چه ربطی به سایت دارد؟ خب به وب سایت های که به راحتی محتوای آن قابل ویرایش یا قابل تغییر نیست را استاتیک میگویند. این وب سایت های معمولا فقط با زبان نشانه گذاری اچ تی ام (HTML) و css و در بعضی موارد جاوااسکریپت طراحی میشوند. برای تغییر محتوای سایت باید کد نویسی انجام بدید و توسط مدیر وب سایت قابل تغییر نمی باشد.
وب سایت های داینامیک چیست؟داینامیک هم در لغت به معنایی پویا است. به این معنا این وب سایت ها قابلیت تغییر محتوا از سمت مدیریت سایت به صورت نوشتاری و کاملا راحت را دارد. این نوع وب سایت ها بدون نیاز به دانش برنامه نویسی مدیر وب سایت میتواند محتوای وب سایت را تغییر بدهد یا محتوای جدید به وب سایت اضافه کند. این نوع وب سایت ها بغیر از زبان نشانه گذاری html زبان های برنامه نویسی سمت سروری هم دارند. مانند زبان های php,python,csahrp و غیره..این وب سایت ها نسبت به وب سایت های استاتیک هزینه ی بالاتری دارند و البته کارایی بهتری نیز دارند.
انواع وب سایت ها از نظر کارایی؟
ما در دنیایی وب سایت ها ،وب سایت های را به چند نوع دسته بندی کرده ایم . البته در نظر داشته باشید این دسته بندی ها از نظر کارایی است یعنی این نوع وب سایت برای فلان نوع کار و بزینیس است.
1-وب سایت های فروشگاهی.
2-وب سایت ها خبری.
3-وب سایت های مقاله و مجله
4-وب سایت های تک صفحه ای و شرکتی.
5-وب سایت ها پرتالی و اداری.
که در یک مقاله جداگانه برای شما این انواع وب سایت هارا توضیح میدهیمئ
چگونه به یک وب سایت دسترسی داشته باشیم؟
برای دسترسی به یک وب سایت شما باید چند مرحله راسپری کنید
1- مرحله اول باید اینترنت داشته باشید تا بتوانید وارد یک وب سایت شوید
2- در مرحله دوم باید وارد یک مرورگر شوید به انتخاب خودتان یک مرورگر انتخاب کنید مثلا chrome,opera,safarai یا هر نوع مرورگری که در دسترس دارید
3- در مرحله سوم شمابایدطبق تصویر زیر عمل کنید.
مرحله سوم شما باید طبق عکس زیر در قسمت ادرس بار مرورگرخود(این مرورگر کروم است) ادرس سایت مدنظر را وارد کنید به عنوان مثال https://dbaskar.com
4- مرحله چهارم شما پس از وارد کردن ادرس صحیح وب سایت مدنظر تنها کافی است کلید اینتر enter را فشار دهید
5- مرحله پنجم که اخرین مرحله هست و شما فقط باید از سایت مد نظر خود دیدن فرمایید
شما با سپری کردن تنها این 5 مرحله به وب سایت مدنظر خود میتوانید وارد شوید.
نتیجه
امروزه نزدیک به 2 میلیارد وب سایت فعال در دنیا وجود دارد و هر روز که تکنولوژی پیشرفت میکند ما بیشتر وارد دهکده جهانی میشویم . بزینیس ها و کسب و کار های بیشتری نیاز دارند تا به بستر اینترنت بیاییند و برای کسب و کار خود وب سایتی داشته باشند. داشتن وب سایت مانند یک نماینده کسب و کار یا بیزنس شماست. شما با داشتن یک وب سایت میتوانید 24 ساعته در تمام دنیا محصولات و خدمات خود را به اشتراک بزارید.
شرکت برنامه نویسی و توسعه وب باسکار اماده است تا در این زمینه کمک شایانی به کسب و کار شما انجام بدهد. ما با جدیدترین نوع تکنولوژی های موجود درجهان وب سایت شما را طراحی میکینم.جهت تماس با ما و دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.